Ana Sayfa | Hakkımızda | Bize Ulaşın | Üye Ol | Haber Arşivi | Sık Kullanılanlara Ekle
PSİKOLOG VE AİLE DANIŞMANI EMİR EMRE DOĞAN
DANIŞAN YORUMLARI
BİZE ULAŞIN
HİZMETLERİMİZ
PSİKOLOJİK SORUNLAR
 
ÇİFT TERAPİSİ
Çiftlerin yaşadıkları problemlerle başa çıkmakta zorlandıklarında veya ilişkilerini geliştirmek istediklerinde başvurdukları çift terapisinde hedef bireylerin kendileri değil, çiftin kendisidir. Çift terapisinde tartışılan sorunlar, kadının ya da erkeğin sorunu değil çiftin yani ilişkinin sorunu olarak ele alınır. Bu nedenle haklı ya da haksız tarafı belirleme ihtiyacı ortadan kalkar. Sorumluluk paylaşılır. Çift terapisi çift olarak sürdürülmekle beraber, çiftlerden birinin gelmek istemediği durumda bireysel olarak da sürdürülebilmektedir.

Çiftlerin yaşadıkları problemlerle başa çıkmakta zorlandıklarında veya ilişkilerini geliştirmek istediklerinde başvurdukları çift terapisinde hedef bireylerin kendileri değil; çiftin kendisidir.

Çift terapisinde tartışılan sorunlar, kadının ya da erkeğin sorunu değil çiftin yani ilişkinin sorunu olarak ele alınır. Bu nedenle haklı ya da haksız tarafı belirleme ihtiyacı ortadan kalkar. Sorumluluk paylaşılır.

Çift terapisi çift olarak sürdürülmekle beraber, çiftlerin birinin gelmek istemediği durumda bireysel olarak da sürdürülebilmektedir.

Çift terapisinin amacı, çiftlerin aralarındaki iletişim sorunlarını çözebilmeleri için onlara gerekli becerileri kazandırmak ve var olan ilişkiyi düzenlemelerine destek olmaktır.

Bu terapi yaklaşımında çiftlerin, uzmanın yönlendirmesi altında birbirlerine ve ilişkilerine karşı açık olmaları amaçlanır.

Çiftler yıkıcı iletişim ve yaklaşım biçimlerini tanımlamayı öğrenirler. Çiftlerin iletişim kanallarının açılması birbirlerini doğru anlamalarına yardımcı olur. Edindikleri becerilerini kullanarak sorunlarının üstesinden gelebilecekleri konusunda bilinçlenirler. Çift terapisi ile ilişkileri her iki taraf için de daha doyum verici hale gelir.

ÇİFT TERAPİSİ UYGULANAN BAZI KONU BAŞLIKLARI

Geçimsizlik

İletişim Sorunları

Çalışma Hayatının İlişkiye Etkileri

Kötü Davranma

Şiddet

Aldatma

Ayrılma Kararının Verilmesi

Ayrılma Kararının Söylenmesi

Bağımlılık Nedeniyle Ayrılamama

Ayrılma Sürecinde Yaşanan Duygusal Sorunlar

Ayrılma Sonrasında Yaşanan Duygusal Sorunlar

Yeni Duruma Uyum Sağlanması

Psk. Emir Emre Doğan
 
PSİKOTERAPİ
ONLINE TERAPİ
PSİKOLOJİ KONULU MAKALELER

Ana Sayfa | Hakkımızda | Bize Ulaşın | Üye Ol | Haber Arşivi | Sık Kullanılanlara Ekle Antalya Kadın Doğum hediyelik eşyagüvenlik kamera
  © Her Hakkı Mahfuzdur. 2007 www.antalyaterapi.com Web Tasarım